Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spitfire

14. 5. 2012

 

                                                                      

 

spitfire.jpg   cena: 1290,-

Polomaketa legendární britské stíhačky z II. světové války dodávaná se střídavým elektromotorem. Model z pěnového polystyrenu, s nastříkanou kamufláží. Ovládaná křidélka a výškovka.

Supermarine Spitfire s charakteristickým eliptickým křídlem je bezesporu a nejslavnější britskou stíhačkou druhé světové války. Naše stavebnice představuje stroj verze Mk.Vb v pouštní kamufláži ze severoafrického válčiště nesoucí kódové označení 601. (County of London) stíhací eskadry RAF. Pro uklidnění znalců doplňujeme, že sériové číslo AB910, které je na dodávaném obtiskovém aršíku, patří zcela jinému stroji, který v Africe nesloužil, ale zato se zachoval dodnes a létá v řadách Battle of Britain Memorial Flight (nyní v barvách stroje RF-D Sqn/Ldr Jana Zumbacha, velitele polské 303. eskadry).Thunder Tiger nabízí úhledný malý model z pěnového polystyrenu vhodný pro rekreační letce. Spitfira ocení jako výborný pokračovací model každý, kdo již zvládl základy pilotáže, 

Supermarine Spitfire s charakteristickým eliptickým křídlem je bezesporu a nejslavnější britskou stíhačkou druhé světové války. Naše stavebnice představuje stroj verze Mk.Vb v pouštní kamufláži ze severoafrického válčiště nesoucí kódové označení 601. (County of London) stíhací eskadry RAF. Pro uklidnění znalců doplňujeme, že sériové číslo AB910, které je na dodávaném obtiskovém aršíku, patří zcela jinému stroji, který v Africe nesloužil, ale zato se zachoval dodnes a létá v řadách Battle of Britain Memorial Flight (nyní v barvách stroje RF-D Sqn/Ldr Jana Zumbacha, velitele polské 303. eskadry).

Thunder Tiger nabízí úhledný malý model z pěnového polystyrenu vhodný pro rekreační letce. Spitfira ocení jako výborný pokračovací model každý, kdo již zvládl základy pilotáže, a touží vyslat do vzduchu "opravdovou stíhačku".

Celý model je sestaven z dílů z pěnového polystyrenu lisovaných do negativní formy. Ve stavebnici dostáváte model značně předpracovaný s nastříkanou kamufláží a se střídavým motorem Ripper OBL 2928/09. Podle názorného obrázkového návodu je stavba velmi snadná a spolehlivě ji zvládne i méně zkušený "stavěč". Podvozek můžete volit v zatažené poloze pro vzlet z ruky a přistávání na břicho do trávy nebo podvozek ve vysunuté poloze pro vzlet a přistání z asfaltové dráhy. Ovládána jsou křidélka (jedno servo s torzními náhony), výškovka a otáčky motoru; ovládání směrovky můžete snadno doplnit, pokud budete chtít využít naplno akrobatické schopnosti modelu.

Pro ovládání modelu budete potřebovat aspoň čtyřkanálovou RC soupravu s malým přijímačem, pro ovládání otáček motoru elektronický regulátor otáček aspoň 12 A (např. RAY12A), ale raději 15-18A, pokud budete chtít z modelu "vyždímat" maximum, a tříčlánkový pohonný Li-poly akumulátor cca 1000-1600 mAh (např. RAY 1100 mAh 11,1 V).

Stavebnice obsahuje: nastříkané výlisky trupu, křídla a ocasních ploch, plastový kryt motoru, střídavý motor Ripper OBL 2928/09, podvozek s koly, třílistou vrtuli s kuželem, drobné dřevěné a plastové díly a příslušenství, 5-min epoxid a obrázkový návod.